top of page
Muotoilija Tiina Hirvonen piirtämässä ja suunnittelemassa Ukko-ravintolalaivan terassin sisustusta.

TARINA

Olen Tiina Hirvonen, tila- ja kalustemuotoilija AMK Pohjois-Savosta. Toimistoni on Siilinjärvellä, mutta sisustuskohteita minulla on ollut ympäri Suomen. Toimeksiantoina on ollut yksityiskoteja, niin remontti- kuin uudiskohteita, historiallisesti merkittäviä kohteita, pankki, musiikkiopisto, ravintolalaiva ja loma-asuntoja. Suunnittelen yksilöllisiä tiloja erilaisiin kohteisiin. Mielestäni hyvä suunnittelu on käytännöllistä, mutta tärkeimpänä lähtökohtana on kokemus, jonka tila tuottaa käyttäjälleen.

IMG_0412_edited.jpg

Tarina

Muotojen ja värien maailmaan pääsin sisälle jo teini-ikäisenä piirustus ja maalausharrastusten kautta. Asuntomessut Kuopiossa innostivat minua piirtämään ja suunnittelemaan erilaisia taloja, pohjaratkaisuja ja kalusteiden sijoittelua. Piirsin siis kuopiolaisena pikkutyttönä unelmakotejani. Vaateala vei kuitenkin mukanaan ja tein lähes kahdenkymmenen vuoden uran vaatetusalalla mallimestarina, suunnittelijana ja yrittäjänä Helsingissä. Helsinkiin rakennutimme myös omakotitalon ja sain kokea rakentamisen ihanuuden ja haasteen samoihin aikoihin, kun meidän esikoistyttö oli kasvoi ensimmäistä vuottaan. Helsingin aikana saimme vielä toisenkin upean tyttären, mutta pari vuotta siitä perhettämme veti Kuopion seudulle mieletön 100-vuotias parantola, jonne asetuimme asumaan ja, jonka kunnostamisen otimme harteillemme. Muuttopäätökseen vaikutti myös se, että tyttöjen kaikki isovanhemmat asuivat Kuopiossa ja Siilinjärvellä.

Siilinjärvelle muutettuamme minulla oli hieno mahdollisuus opiskella Kuopion Muotoiluakatemiassa, kiitos siitä puolisolleni, ensin Sisustussuunnittelun erikoistumisopinnot ja heti perään tila- ja kalustemuotoilun laitoksella Muotoilijan AMK-tutkinnon. Samaan aikaan perustin Stailaamon palvelemaan erilaisia ihmisiä kotien, yritysten ja myynnissä olevien asuntojen sisustamisessa ja stailaamisessa. Olen kehittynyt valtavasti näiden yli kymmenen vuoden aikana sisustusalan yrittäjänä ja pyrin kehittymään jatkuvasti lisää. Design Management ja Palvelumuotoilu koulutus Lapin yliopistossa  kertoo arvoistani ja innostani oppia uutta ja kehittyä.

Palvelumuotoilun suunnitelma, aivomyrsky, Brainstorm.

Palvelumuotoilu

Olen suorittanut Design Management ja Palvelumuotoilu opinnot (25op) Lapin yliopiston Avoimessa yliopistossa.

Opinnot auttavat minua kehittämään Stailaamon palveluja tulevaisuuteen, yhä paremmiksi ja asiakaslähtöisemmiksi.

Nyt tarjoan myös palvelumuotoilua ja palvelujen johtamista yrityksille - lähtökohtana yhä parempi asiakaskokemus.

Parhaillaan kehitänkin loma-asuntojen sisustamisen ja kalustamisen palveluja palvelumuotoilun keinoin pyrkimyksenä tuottaa loma-asuntoyrittäjille toimiva palvelukonsepti.

Puuväreillä piirretty sisustuskuva.

Piirtäminen on mahtavaa

Piirtäminen seuraa minua nuoruudesta. Edelleenkin piirtämällä on nopeaa ja helppo tutkia esimerkisi tilan ja kalusteiden mittasuhteiden sopivuutta. Piirtämällä toteutankin usein projektiokuvia joko lyijykynällä tai tussilla piirtäen, Projektiokuva esittää huoneen yhden seinän läheisyydessä olevat kalusteet oikeassa mittasuhteessa.

Tunnelmaa kuviin saa puuväreillä tai pastelliliiduilla. Useimmiten puuväreillä toteutan tiloista kuvia, joissa tunnelma nousee pinnalle. Jos haluat nähdä, kuinka tunnelmallinen sisustuspiirros syntyy, katso video täältä.

bottom of page