top of page
Muotoilija Tiina Hirvosen piirtämä sisustuskuva.

SISUSTUSKUVA PIIRTÄEN

Katso viedeolta (alla), kuinka syntyy sisustuskuva puuväreillä piirtäen.

 

Tunnelmaa hienosti kuvaavan sisustuskuvan saa toteutettua myös piirtämällä.

Kalusteiden mittasuhteet tilan kokoon nähden käyvät hyvin ilmi jo lyijykynä- tai tussipiirroksessa.

Oheisessa videossa kuvataan piirustusprosessia, jossa makuuhuoneen seinustalle suunniteltiin pientä työpistettä ja säilytyskalusteita. Kokonaisuus haluttiin pitää visuaalisesti matalana ja koko seinän levyisenä.

Olen aikaisemmin suunnitellut tilan pintamateriaalit.

Huoneen yksi seinistä on vanhan kivitalon tiiliseinä, joka on otettu esille rappauksen alta.

Muut seinät tapetoitu mattamustalla tapetilla, jossa vaaleat liituraidat.

Tilaan kaivattiin säilytyskalusteita ja pientä työpistettä, lähinnä kannettavalla tietokoneella työskentelyyn.

Säilytyskalusteeksi valittiin Ikean Bestå-sarjan mustanruskeat rungot, joiden 40 cm syvyys oli juuri sopiva. Korkeudeltaan ne ovat 64cm ja lisäämällä 10cm Nannarp-jalat, työskentelykorkeus on juuri sopiva. Kokonaisuuteen valittiin kiiltävän mustat ovet, Jotka sopivat hienosti mattamustaa seinää vasten. Kaapistot viimeisteltiin sarjan karkaistusta lasista valmistetulla päällyslevyllä, joka toimii myös työtasona. Lyhyellä jännevälillä se toimii kannettavan tietokoneen tasona. 

Valaisimeksi valittiin Ikean Nyfors-pöytävalaisin. Se sopii hienosti pelkistettyyn tyyliin ja säädettävän jalan ansiosta sen saa tavallista pöytävalaisinta korkeammaksi. Tauluiksi valittiin Johanna Lehtisen meri- ja purjehdusaiheiset valokuvat, joihin hankittiin Ikean kehykset. Loppusilaus tehtiin helppohoitoisilla ja huoneen sävyihin sopivilla viherkasveilla.

Mitä pidit videosta? Kuinka piirustus vastaa toteutusta? Voit kertoa kommentteja lähettämällä viestiä täältä.

Näin suunnitelma toteutui. Vain Bestå-kokonaisuuden Nannarp-jalat vaihtuivat mustaksi.

Vanha aito tiiliseinä on todella ainutlaatuinen ja kaunis. Onneksi saatavilla on myös erilaisia pintamateriaaleja, joilla voi toteuttaa hyvin saman näköisen seinän.

Sisustussuunnittelu Stailaamon suunnitteleman historiallisesti merkittävän vanhan parantolan huoneen sisustus, jossa vanhaa tiiliseinää, Ikean Bestå-kaapisto ja mustan sävyinen tapetti.
bottom of page