top of page
Tila- ja kalustemuotoilija Tiina Hirvosen suunnittelema kotitoimisto, jossa Ikean Bestå-lipasto ja työpöydällä sininen Louis Poulsen AJ-pöytävalaisin.

Kotitoimisto, Helsinki

Tämän kotitoimiston lähtökohtana oli huone Helsingin Lauttasaaressa 50-luvun kerrostalossa. Huoneessa oli pieni työpiste ja parvisänky. Tila toimii headhunting-yrittäjän kotitoimistona ja hänen teini-ikäisten poikien makuuhuoneena silloin, kun he ovat isänsä luona.

Parvisänky sai lähteä, mutta tilaan tarvittiin edelleen nukkumapaikat ja säilytystilaa poijille. Ratkaisuksi löysin Ikean Vallentuna-vuodesohva, jossa myös tilaa vuodevaatteille. Teini-ikäiset pojat eivät halua nukkua vierekkäin, kuten useimmissa vuodesohvissa olisi ollut ratkaisuna. Vallentuna-sohvasta sai kulmasohvakokonaisuuden, jossa molommille pojille avautuu vuoteet eri seinustoille. Vuodesohvan ansiosta tila on muunneltavissa ja pysyy toimistomaisena tarvittaessa. Uudistuksen tuloksena kotitoimistossa on harmoninen tunnelma ja tarvittavat säilytystilat toimiston mapeille ja poikien tarvikkeille.

Vanha tapetti päätettiin säilyttää. Tapetoimattomiin seiniin valitsin vaalean harmaan sävyn tapetin väreistä ja vuodesohvan sävy valittiin siihen sopivaksi. Työpöydäksi valitsin Ikean säädettävän Bekant-työpöydän.  Lopputulos on rauhallinen ja toimiva.

Ennen muutosta

Kotitoimisto ennen muutosta, jolloin siellä oli vielä kerrossänky ja sohva.

Muutoksen jälkeen

Sisustussuunnittelu Strailaamon suunnittelema kotitoimisto, jossa kulmamallinen vuodesohva ja taidetta.
Kotitoimisto ennen muutosta.
Kotitoimisto muutoksen jälkeen. Kuvassa Ikean Bestå-lipasto, taidetta ja työpöydällä sininen Louis Poulsen AJ-pöytävalaisin.
Kotitoimisto ennen muutosta. Kuvassa hirveä vyyhti johtoja.
Sisustussuunnittelija Tiina Hirvosen suunnittelema kotitoimisto muutoksen jälkeen. Kuvassa Ikean Bestå-lipasto ja kulmasohvaa.
Kotitoimisto ennen muutoksta.
Kotitoimisto muutoksen jälkeen. Kuvassa säädettävä työpöytä, jossa Louis Poulsenin AJ-pöytävalaisin.
bottom of page